Bramborové noky se sýrovou omáčkou a kuřecím masem
16. 10. 2012
Bramborové noky se sýrovou omáčkou a kuřecím masem
Co potřebujeme:
Bramborové noky:
5 středních brambor (1/3 vařených a 2/3 syrových)
4 lžíce hrubé mouky
1 vejce
špetka soli
Sýrová omáčka :
smetana na vaření
sýr – gouda nebo jiný více procentní sýr
lučina
sůl a koření
Jak na to:
1. Brambory nastrouháme na malém struhadle a smícháme s moukou, vejcem a
špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které se mírně lepí na vařečku.
2. Z těsta vytvoříme úzké válečky, které vidličkou budeme krájet na malé kousky, které
vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou.
3. Vaříme asi 3-5 minut nebo do té chvíle, než noky samy vyplanou na hladinu.
4. Na pánvičce si osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené osolené kuřecí
maso.
5. Až bude maso hotové, dáme na pánvičku rozhřát nastrouhaný sýr, lučinu a vše
zředíme smetanou. Vymícháme omáčku.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář