Jdi na obsah Jdi na menu
 


Staročeské lívanečky s lesním ovocem

13. 10. 2012

 Staročeské lívanečky s lesním ovocem

imag1088.jpg

Co potřebujeme: (4 porce)

na těsto: * 250g hladké mouky

                 * 25 g droždí

                 * 1 vejce

                 * 300 ml mléka

                 * 20g vanilkového cukru

                 * 50 - 70 g cukru krupice

                 * špetka soli

ovocná směs: * 400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce

                           * 50g cukru krupice

                           * zakysaná smetana

Jak na to:

 

Droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem, jakmile zřídne, přidáme teplé mléko (max. 70°C!), mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout.

Na lívanečníku (nebo na pánvi) pečeme na oleji lívance dozlatova z obou stran.

Lesní ovoce mezitím prohřejeme v rendlíku s cukrem a poklademe ho na hotové lívance, na závěr ozdobíme zakysanou smetanou nebo šlehačkou a můžeme ozdobit i lístkem meduňky nebo máty.

 

Dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář